Shiitake Lepki Ryż
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj lepkiego ryżu Shiitake. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 392 kalorie, 9g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, wino, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Lepki ryż z marchewką, grzybami Shiitake i orzeszkami ziemnymi, Nori-zawinięty lepki ryż, shiitake i zielona fasola, oraz Ryż Smażony Shiitake.
Instrukcje
W średnim rondlu rozgrzać olej.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać shiitake i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać Chińskie kiełbaski i wino i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Wymieszać ryż, bulion z kurczaka, sos sojowy i sól i doprowadzić do wrzenia, mieszając kilka razy.
Przykryj ryż i gotuj na małym ogniu, aż wywar zostanie wchłonięty, a ryż będzie miękki, około 12 minut.
Odstawić ryż, przykryty, na 5 minut, następnie wymieszać natkę pietruszki i podawać.