Sherry Pepper Shrimp
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Sherry pieprz krewetki może być wybitny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, węgierską paprykę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pomidor I Pieprz Gazpacho Z Sherry, Sałatka z pieczonej czerwonej papryki i tuńczyka z octem po Sherry, oraz Zupa krewetkowa z Sherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać i devein krewetki, pozostawiając ogony nienaruszone; miejsce krewetki w płytkim naczyniu.
Połączyć 1/3 Puchar sherry, kruszony czerwony pieprz, koper włoski, i czosnek; wlać na krewetki. Przykryć; marynować w lodówce 4 godziny.
Połącz słodką czerwoną paprykę, pomidor, szalotkę i 1/3 szklanki sherry w rondlu. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 15 minut. Odkryć i gotować na dużym ogniu 10 minut lub aż płyn odparuje, często mieszając. Całkowicie fajne.
Przenieść mieszaninę do pojemnika elektrycznego blendera; dodać paprykę, ostry sos i sok z cytryny. Przykryć i proces 2 minuty lub do gładkiej.
Przełożyć do miski; wymieszać z kaparami.
Połączyć majonez i pozostałą 1 łyżkę sherry; dobrze wymieszać.
Wyjąć krewetki z marynaty; wyrzucić marynatę. Krewetki gwintowane na 8 (12-calowe) metalowe szaszłyki. Wieszak na grilla z natryskiem do gotowania i umieścić na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Miejsce kabobs na stojaku; grill, odkryte, 4 do 5 minut z każdej strony lub aż krewetki skręcić różowy.
Łyżka 1/4 szklanki pieprzu puree do każdego naczynia.
Mieszanka majonezu mżawka na puree. Ułóż 6 krewetek w każdym naczyniu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.