Sharp Cheddar Vegan Cheese Alternative
Sharp Cheddar vegan cheese Alternatywa jest bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 865 kalorii, 21g białka, oraz 76 g tłuszczu. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.73 za porcję. Mieszanka brązowego ryżu miso, olej canolan, odżywcze płatki drożdżowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć proszku ałunu, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Żurawinowe jako deser. 1241 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Meltable Mozzarella Vegan Cheese Alternative, Barbequed Maple Balsamic Burger Z Ostrym Serem Cheddar, oraz Vegan Gourmet Cream Cheese dairy alternatywa przez Follow Your Heart.
Instrukcje
Włożyć orzechy nerkowca, drożdże odżywcze, rejuvelac, opcjonalny olej, 1 łyżkę miso i sól do blendera.Proces aż do gładkiej i kremowej, od czasu do czasu zatrzymując się, aby zeskrobać słoik blendera i przesunąć mieszaninę w kierunku ostrzy.Smak i dodać więcej miso w razie potrzeby.
Przenieś mieszaninę do czystej szklanej miski lub pojemnika, przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej przez 24 do 72 godzin, w zależności od tego, jak ostry smak chcesz i temperatury otoczenia (fermentacja będzie przebiegać szybciej w cieplejszych temperaturach).
Przełożyć ser do ciężkiego rondla i drewnianą łyżką wymieszać z karagenianem i gumą ksantanową.Gotować na średnim ogniu, mieszając prawie stale. Mieszanina będzie bardzo gęsta, ziarnista i trudna do wymieszania na początku.Gotować i mieszać, aż będzie gładka i błyszcząca i zacznie odciągać się od boków patelni, 3 do 5 minut.
Przenieść do szklanej lub metalowej formy i wygładzić górę.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej.Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin, aż firma.
Umieść ziarna w szklanym słoiku 1-quart i dodaj wodę do przykrycia.
Umieścić podwójną warstwę gazę na ustach słoika i zabezpieczyć go gumką.
Niech ziarna moczyć przez 8 do 12 godzin.
Odcedzić, następnie dodać tylko tyle wody, aby zwilżyć ziarna, ale nie tak bardzo, że są zanurzone w wodzie.
Umieścić słoik w ciepłym miejscu z bezpośredniego światła słonecznego na 1 do 3 dni i spłukać ziarna raz lub dwa razy dziennie, za każdym razem dobrze opróżnić, a następnie dodać tylko tyle świeżej wody, aby je zwilżyć.Kontynuuj ten proces, aż ziarna zaczną kiełkować (pojawią się małe ogonki).Podziel kiełkujące ziarna równo między dwa słoiki szklane 1-quart.
Do każdego słoika wlać 3 szklanki przefiltrowanej wody. Przykryj każdy słoik świeżą gazą i zabezpiecz gumkami.
Umieścić słoiki w ciepłym miejscu z bezpośredniego światła słonecznego na 1 do 3 dni. Woda stanie się mętna i biała, a płyn będzie miał lekko cierpki smak, trochę jak sok z cytryny.Odcedzić płyn do czystych szklanych słoików i wyrzucić ziarna.