Shannon ' S Smoky Macaroni and Cheese
Dymny makaron z serem Shannon może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.17 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 784 kalorie. Jeśli masz oliwę z oliwek, ser cheddar, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dymny makaron z serem, Dymiony Makaron Dyniowy Z Serem, oraz Smoky Chipotle makaron z serem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Napełnij garnek lekko osoloną wodą i zagotuj. Makaron wymieszać z wodą i powrócić do wrzenia. Gotować i od czasu do czasu wymieszać, aż makaron gotuje się przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 8 protokół; odcedzić.
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj mąkę do roztopionego masła i ubijaj nieprzerwanie przez 1 do 2 minut, aby uzyskać zasmażkę.
2 szklanki mleka ubić do zasmażki, aż będzie gładka, a następnie dodać pozostałe mleko. Podnieść ogień do średniej wysokości i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż zgęstnieje, ale nie wrzenia. Wymieszać Gouda, Cheddar, Szwajcarski, i 1 szklanka parmezanu do mieszaniny; gdy sery stopią się całkowicie, złożyć odsączony makaron do mieszaniny do pokrycia.
Wlać mieszaninę makaronu do naczynia do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Wymieszać 1/2 szklanki parmezanu, bułka tarta, i pieprz cayenne razem w małej misce; posypać makaronem.
Skropić oliwę z oliwek na bułce tartej.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie złoty i bąbelkowy, około 30 minut. Pozostawić na 10 minut przed cięciem.