Shanghai Rose
Shanghai Rose jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 539 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.76 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, eliksir róży, lód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Shanghai Noodles, Kurczak W Szanghaju, oraz Lumpiang Shanghai dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym przetworzyć rozmaryn i cukier, aż do całkowitego połączenia, około 1 minuty—będą widoczne kawałki rozmarynu. DO AHEAD: kryształy rozmarynu można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 tygodni.
W małym rondlu przynieś syrop różany i wodę destylowaną lub kranową do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż zmniejszy się o połowę, 12 do 15 minut. Czy z wyprzedzeniem: eliksir różany można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Wlać sok z limonki na mały talerz i rozprowadzić kryształki rozmarynu na drugim małym talerzu. Zanurz Brzeg 12-uncjowego szkła w soku z limonki, a następnie zanurz go w kryształach rozmarynu, aby lekko pokryć. Powtórz z drugim 12 uncji szkła.
Wlej 1 uncję eliksiru róży, soku yuzu i syropu cukrowego do każdej przygotowanej szklanki.
Dodaj lód i wystarczającą ilość wody sodowej, aby napełnić każdą szklankę.
Udekoruj drinki gałązkami rozmarynu.