Shakshuka
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Shakshuka może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 296 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz jalapeno, kminek, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to SHAKSHUKA, Shakshuka, oraz Shakshuka.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu, dodać cebulę i paprykę i gotować do miękkości, o 5-7 protokół.
Dodać czosnek, kminek i papryka i gotować, mieszając, aż pachnące, o minutę.
Dodaj pomidory i pastę pomidorową, doprawić solą, pieprzem i cayenne do smaku, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić, aż sos zacznie gęstnieć, o 10-15 protokół.Zrób "studnie" w mieszance pomidorowej, umieść w nich jajka i pozwól im gotować do pożądanego poziomu done-ness. (Lubię moje jajka "sunny side up" z płynnych żółtek więc niech gotować przez około 3-5 minut, ale jeśli chcesz, aby jajka były bardziej dobrze zrobione można przykryć patelnię i gotować je dłużej.)
Podawać z natką pietruszki wraz z chrupiącym chlebem i cieszyć się!