Shakshuka
Jeśli 90 centów za porcję spada w budżecie, Shakshuka może być wielki bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, chili w proszku, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj SHAKSHUKA, Shakshuka, oraz Shakshuka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Składniki1 łyżka oliwy z oliwy1 / 2 średnio brązowa lub biała cebula, obrana i pokrojona w kostkę1 ząbek czosnku, mielony1 średnia zielona lub czerwona papryka, posiekana4 szklanki dojrzałych pomidorów pokrojonych w kostkę lub 2 puszki (14 oz. każdy) pomidory pokrojone w kostkę2 łyżki pasty pomidorowej1 łyżeczka chili w proszku (łagodny) 1 łyżeczka cumin1 łyżeczka papryki
Szczypta pieprzu cayenne (lub bardziej do smaku-pikantne!) Szczypta cukru (opcjonalnie, do smaku)sól i pieprz do smaku5-6 jajek1 / 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (opcjonalnie, do dekoracji)
Czas Przygotowania: 10 Minut
Całkowity Czas: 30 - 40 Minut
Klucz koszerny: Pareve, Koszerny na Paschę