Shakshuka
Shakshuka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 323 kalorie, 17g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka papryki, sos marinara o niższej zawartości sodu, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj SHAKSHUKA, Shakshuka, oraz Shakshuka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 10-calową patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać paprykę, cebulę i sól; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek; gotować 30 sekund. Wymieszać z sosem marinara i papryką. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 5 minut.
Uformuj 4 (2-calowe) wgłębienia w sosie, używając tylnej części łyżki. Jajka rozbij, po jednym na raz, do małego kubka z kremem i delikatnie wsuń do każdego wcięcia. Przykryć i gotować 6 minut lub aż jajka są gotowe.
Ryż podzielić równomiernie pomiędzy 4 płytkie miski. Łyżka mieszanki jaj równomiernie na ryżu, i posypać bazylią i serem.