Shakshuka

Shakshuka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Shakshukan. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 18g białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mielony kminek, jajka, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj SHAKSHUKA, Shakshuka, oraz Shakshuka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę i smażyć na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj paprykę i jalapeño i gotować tylko do zmięknie, 3 do 5 protokół. Wymieszać w pasty czosnkowo-pomidorowej i smażyć przez kolejne 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
CzosnekCzosnek
4
Powoli wlać pomidory. Wymieszać z liściem laurowym, cukrem, solą, papryką, kminkiem, pieprzem i kminkiem i pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
Nasiona KminkuNasiona Kminku
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
KminekKminek
CukierCukier
SólSól
5
Warstwę Szwajcarskich liści chard na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
6
Rozbij jajka na mieszance pomidorowej. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż białka jaj nie będą już przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
JajkoJajko
7
Fragment Balaboosta autorstwa Einat Admony (Książki rzemieślnicze). Copyright © 201
8
Zdjęcia Quentina Bacona.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn