Shakkara (Sweet) Pongal
Shakkara (Sweet) Pongal jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.82 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 591 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ghee, orzechy nerkowca, rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Thinai Sakkarai Pongal-Foxtail Millet Sweet Pongal, Varagu Arisi Ven Pongal - Kodo Millet Pongal, oraz przepis na słodkiego pongala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić ghee na dużej patelni na średnim ogniu; smażyć orzechy nerkowca i rodzynki w roztopionym ghee, aż orzechy nerkowca są brązowe i rodzynki zaczynają pulchne, o 5 protokół.
Usuń orzechy nerkowca i rodzynki z patelni i odstawić.
Dodaj soczewicy na patelni i smażyć w ghee aż pachnące; wymieszać ryż, mleko, jaggery, i cukier do soczewicy. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż ryż będzie miękki, dodając wodę w razie potrzeby, aby utrzymać wilgotne, o 30 protokół.
Wymieszać orzechy nerkowca, rodzynki, kardamon i jadalną kamfor do mieszaniny służyć.