Shaker-Style orzech i rozmaryn Bochenek
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać Shaker stylu orzech i rozmaryn Bochenek spróbować. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 43 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz aktywne drożdże, bardzo ciepłe mleko, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Batony Cytrynowe W Stylu Shaker, Shaker-Style Wędzone Udka Z Kurczaka, oraz Bochenek Z Cukinii I Orzecha Włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać mleko do dużej miski.
Wymieszać z cukrem, masłem i solą; ostudzić do letniej.
Miejsce 1/4 szklanki ciepłej wody w małej misce; wymieszać w drożdży.
Wymieszać mieszaninę drożdży i 1 jajko do letniej mieszanki mleka.
Wymieszać w 4 szklanki mąki. Ubić drewnianą łyżką, aż mieszanina będzie gładka. Przykryj miskę folią i pozostaw gąbkę, aż pojawią się pęcherzyki na krawędzi, około 15 minut.
Orzechy i rozmaryn wymieszać w biszkopt.
Wymieszać z mąką, 1/3 szklanki na raz, aż ciasto będzie miękkie, lekko lepkie. Obrócić ciasto na mąkę i ugniatać, aż będzie gładkie i nie lepkie, posypując mąką w razie potrzeby, około 10 minut.
Szczotka Wyczyść dużą miskę olejem.
Dodać ciasto; obrócić do płaszcza. Pokrywa miska z tworzywa sztucznego.
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Pędzel dwa 8 1/2x4 1 / 2x2 1/2-calowe patelnie bez kleju z olejem. Punch ciasto w dół i włączyć się na powierzchni roboczej; kształt w dwa 8-calowe-długie bochenki.
Niech wzrosną, odkryte, aż prawie dwukrotnie w objętości, około 45 minut.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 191°. za pomocą ząbkowanego noża wykonaj płytkie cięcie na środku każdego bochenka.
Brush bochenki z glazury.
Piec na złoty i chrupiący, o 35 protokół. Wyłącz pieczywo z patelni. Fajne na stojakach.