Sezamowy Łosoś Azjatycki
Sezam Azjatycki łosoś jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 24g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 87 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz Lite Azjatycki sos sezamowy, marchew, papryka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sezamowy Łosoś Azjatycki, Łosoś Sezam Azjatycki, oraz Dorsz Sezam Azjatycki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 232°.
Rezerwa 2 Łyżki. opatrunek do późniejszego użycia.
Umieść rybę na blasze natryskiwanej sprayem do gotowania; pędzel z pozostałym opatrunkiem.
Piec 12 do 15 min. lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem. Tymczasem rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kolejne 3 składniki; gotować i mieszać 4 min. albo aż będzie krucho.
Wyjąć z ognia; wymieszać w zastrzeżonym opatrunku.
Łyżka ugotowanych warzyw na talerzu; wierzch z rybą i cebulą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.