Sezamowy Tuńczyk z makaronem sojowo-limonkowym

Sezamowy Tuńczyk z makaronem sojowo-limonkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sezamowego tuńczyka z makaronem sojowym z limonką. Na 8,02 zł za porcję, ten przepis okładki 64% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 1185 kalorii, 66g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sok z 2 limonek, sosu sojowego, kolendry i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sezam Zapiekany Tuńczyk Z Limonką Imbir Vinaigrette Przepis, Sezamowy tuńczyk & awokado z pikantnym makaronem z cukinią sezamową, oraz Tuńczyk Zapiekany Sezamem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tuńczyka osuszyć papierowymi ręcznikami i doprawić z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2
Wylać nasiona sezamu na szeroki talerz, a tuńczyka po obu stronach pokryć nasionami.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu aż do palenia. Przesmaż tuńczyka 1 minutę z każdej strony dla średniej doneness (30 sekund z każdej strony dla rzadkich, 90 sekund do 2 minut z każdej strony dla dobrze zrobione).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Przenieść tuńczyka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Dodaj szparagi do teraz pustej patelni i gotować tylko do zwęglenia, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół. Tuż przed wyjęciem szparagów, dodać nasiona sezamu z płyty, które nie przyklejają się do tuńczyka na patelni i gotować na średnim ogniu, aż złoty, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
W dużej misce wymieszać sos sojowy, wodę i sok z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dodaj makaron, szalotki, kolendra, szparagi, i prażone nasiona sezamu, i wrzucić do połączenia. Talerz makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
8
Każdy stek z tuńczyka pokroić na pół i okryć makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
OkońOkoń
9
Serwuj!

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćNormalny
Gotowe W10 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia92
Magazyn