Sezamowy Tuńczyk z makaronem sojowo-limonkowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sezamowego tuńczyka z makaronem sojowym z limonką. Na 8,02 zł za porcję, ten przepis okładki 64% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 1185 kalorii, 66g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sok z 2 limonek, sosu sojowego, kolendry i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sezam Zapiekany Tuńczyk Z Limonką Imbir Vinaigrette Przepis, Sezamowy tuńczyk & awokado z pikantnym makaronem z cukinią sezamową, oraz Tuńczyk Zapiekany Sezamem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tuńczyka osuszyć papierowymi ręcznikami i doprawić z obu stron solą i pieprzem.
Wylać nasiona sezamu na szeroki talerz, a tuńczyka po obu stronach pokryć nasionami.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu aż do palenia. Przesmaż tuńczyka 1 minutę z każdej strony dla średniej doneness (30 sekund z każdej strony dla rzadkich, 90 sekund do 2 minut z każdej strony dla dobrze zrobione).
Przenieść tuńczyka na talerz.
Dodaj szparagi do teraz pustej patelni i gotować tylko do zwęglenia, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół. Tuż przed wyjęciem szparagów, dodać nasiona sezamu z płyty, które nie przyklejają się do tuńczyka na patelni i gotować na średnim ogniu, aż złoty, o 30 sekund.
W dużej misce wymieszać sos sojowy, wodę i sok z limonki.
Dodaj makaron, szalotki, kolendra, szparagi, i prażone nasiona sezamu, i wrzucić do połączenia. Talerz makaronu.
Każdy stek z tuńczyka pokroić na pół i okryć makaronem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah