Sezamowe paluszki Tofu z warzywami Saute
Paluszki Tofu z sezamem z warzywami saute wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje $2.99 za porcję. Jeśli masz ząbek czosnku, japoński i sos, sok ananasowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sezamowo-sojowe tofu Saute, Paluszki Rybne Z Sezamem, oraz Sojowo-Sezamowe Warzywa Sauté.
Instrukcje
Aby przygotować tofu, połącz pierwsze 4 składniki w płytkim naczyniu.
Połączyć bułkę tartą, mąkę i nasiona sezamu w płytkim naczyniu.
Dip tofu, jeden kawałek na raz, w mieszaninie jaj; pogłębiać w mieszaninie bułki tartej. Powrót tofu do mieszaniny jaj; pogłębiać w mieszaninie bułki tartej. Powtórz procedurę z pozostałym tofu, mieszaniną jaj i mieszaniną bułki tartej.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę tofu; gotować 4 protokół, obracając się do brązowego wszystkie strony.
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i tofu. Trzymaj ciepło.
Aby przygotować warzywa, wlać sok ananasowy na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż sok zmniejszy się do 1/4 szklanki (około 5 minut).
Patelnia ciepła pokryta natryskiem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj szalotki, mielony czosnek, i grzyby; smażyć 4 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj zieloną cebulę, pomidory i tymianek i gotuj 1 minutę. Wymieszaj sok ananasowy i ocet balsamiczny i gotuj 30 sekund.
Ułóż około 1/2 szklanki mieszanki warzywnej na każdym z 6 talerzy; top każdej porcji z 3 paluszkami tofu.
W razie potrzeby skropić 1/2 łyżeczki sosu słodko-kwaśnego.