Sezamowe kulki ryżowe z sosem do zanurzania czerwonej papryki
Sezamowe kulki ryżowe z sosem do zanurzania czerwonej papryki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 40 i kosztuje 15 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 47 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz płatki papryki, edamame, papryka i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Perłowe kulki ryżowe z sosem imbirowo-sezamowym, Czarny Sezam Tang Yuan (Czarne Sezamowe Kulki Ryżowe), oraz Sos Do Zanurzania W Sezamie.
Instrukcje
Paprykę przecier z octem i cukrem w blenderze na gładką masę.
Przełożyć do małego ciężkiego rondla i wymieszać z płatkami czerwonej papryki. Gotować na wolnym ogniu 5 minut, następnie przelać przez drobne sito do miski, naciskając na ciała stałe.
Ryż opłukać w misce w kilku zmianach zimnej wody, aż woda będzie prawie przezroczysta; dobrze spuścić na dużym sicie.
Połączyć ryż i 2 szklanki wody w 3-quart ciężki rondel i odstawić 10 protokół. Przykryć szczelną pokrywką i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować w szybkim wrzeniu (pokrywka będzie grzechotanie i piana może kapać poza patelnią) 5 minut, lub do czasu wchłonięcia wody.
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 10 minut.
Przenieść ciepły ryż do dużej drewnianej miski i posypać octem na nim, trochę na raz, podczas gdy delikatnie podrzucając z płaskim drewnianym wiosłem lub łyżką tak octu jest wchłaniany i ryż chłodzi się, jak to jest napowietrzane. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Wymieszać imbir i pastę wasabi i usunąć fasolę edamame ze strąków.
Przygotuj miskę ciepłej wody (do zanurzania rąk i łyżki) i podwójną grubość 12-calowego kwadratu plastikowej folii. Trzymając plastik w dłoni, umieść fasolę edamame na środku i odwróć zapakowaną łyżkę ryżu na wierzch fasoli. Zbierz plastik wokół ryżu i mocno skręć, tworząc kulkę (fasola powinna być nadal widoczna). Rozpakuj, pozostawiając plastik w dłoni, a wchodząc od strony przeciwnej fasoli, wbij zwilżony palec w środek kulki i wypełnij 1/4 łyżeczki mieszanki imbiru. Zamknij ryż nad mieszaniną i mocno skręć plastik, aby ponownie uformować kulkę, a następnie lekko spłaszczyć.
Usuń kulkę ryżu z Plastiku.
Posypać nasiona sezamu na górze i bokach kulki ryżu, naciskając lekko przylegać (Nie płaszcz fasoli z nasionami).
Przenieś kulkę ryżową, fasolę do góry, na talerz.
Zrób więcej kul ryżowych w ten sam sposób.
Podawać kulki ryżowe z sosem do zanurzania.
* Jeśli używasz świeżego edamame, ugotuj krótko strąki we wrzącej wodzie.* Sos do zanurzania można przygotować 1 dzień wcześniej, a kulki ryżowe 4 godziny wcześniej i schłodzić, szczelnie przykryć folią.