Sezamowe Jaja Przepiórcze
Sezamowe jaja przepiórcze to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 34 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 25 godzin. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka jaj przepiórczych, cukier, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowana Przepiórka z sosem sezamowym, NIF ' s Deviled Quail Eggs, oraz Marynowane Jaja Przepiórcze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie przykryć jajka zimną wodą w małym ciężkim rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia i odstawić jajka, przykryte, 5 minut.
Spuścić wodę, a następnie przepuścić zimną wodę nad jajami, pękając skorupki z boku patelni.
Obierz jajka i wróć do rondla.
Dodaj wodę (1/2 szklanki), sos sojowy i cukier.
Dusić, wstrząsając patelnię od czasu do czasu, aż większość cieczy wyparuje, o 20 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z olejem sezamowym.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Jaja przepiórcze sezamu są najlepsze w dniu, w którym są wykonane, ale mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone.