Sezam wołowina i Azjatyckie warzywa Stir-Fry

Sezam wołowina i Azjatyckie warzywa Stir-Fry
Sezam wołowina i Azjatyckie warzywa Stir-Fry jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na $3.49 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz sos sojowy, wodę, ryż jaśminowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Stek Sezamowy Stir Fry, Asian Beef Vegetable Stir-Fry, oraz Azjatyckie Warzywa Stir Fry Z Mieloną Wołowiną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu, olej sezamowy i proszek pięciu przypraw w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać wołowinę; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
3
Odstawić na 10 minut.
4
Wyjąć wołowinę z miski; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Połącz 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu, wodę i skrobię kukurydzianą, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Ciepła 1 łyżeczka oleju z orzeszków ziemnych w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać wołowinę; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
8
Usuń wołowinę z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj 1 łyżeczka oleju z orzeszków ziemnych, 2 łyżki sezamu, imbir, i czosnek do patelni; stir-fry 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać paprykę, edamame, grzyby, i kukurydza; stir-fry 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
GrzybyGrzyby
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
KukurydzaKukurydza
11
Dodać mieszankę wołowiny i skrobi kukurydzianej; smażyć 3 minuty lub aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
WołowinaWołowina
12
Zdjąć z ognia; wymieszać 1 łyżkę sezamu i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
CebulaCebula
13
Podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia68
Magazyn