Sezam inkrustowany Seared Tunan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1662 kalorii, 61g białka, oraz 115 g tłuszczu każdy. Na $9.59 za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szalotki, nasiona sezamu, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony Panko inkrustowany Tunan na czarnym ryżu, Tuńczyk Zapiekany Sezamem, oraz Tuńczyk zapiekany z sezamem.
Instrukcje
1
Tuńczyka zalać marynatą i wstawić do lodówki na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Mandarynki, Każda
2
Dodaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek do średniej saute patelni i włączyć na średnim ogniu. Julienne wszystkie warzywa i saute je szybko, 3 do 4 protokół. Odstawić i ogrzać. Kiedy tuńczyk jest gotowy, wyjąć go z marynaty i płaszcz z czarnym sezamem.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Darioush Signature Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.