Seviche z łososia z pomarańczą, kaparami i pieczonym Chilli Poblano
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Seviche z łososiem z pomarańczą, kaparami i pieczonym Chiles Poblano. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, udekoruj: kolendrę, pomarańczę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Hominy-Pinto Burgery z pieczonym Poblano Chiles, Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso), oraz Fluke Seviche Z Kukurydzą, Szalotki I Chiles.
Instrukcje
Połącz łososia i kolejne 3 składniki w misce ze stali nierdzewnej lub szkła. Przykryć i przechowywać w lodówce 2 godziny. (Łosoś będzie nieprzezroczysty Na zewnątrz i półprzezroczysty różowy wewnątrz.)
Odcedzić wszystko, ale 1/4 szklanki soku.
Broil chiles na folii aluminiowej pokryte blachy do pieczenia 5 cali od ciepła (z drzwi piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) o 5 minut z każdej strony lub do papryki wyglądają blister.
Odstawić na 10 minut. Paprykę obrać; usunąć i wyrzucić nasiona i łodygi.
Pokroić na kawałki 1/4 cala i wymieszać z mieszaniną łososia.
Pomarańczę obrać ostrym nożem, aby usunąć skórkę i biały rdzeń.
Pokroić na segmenty, odrzucając wszelkie nasiona. Połowę segmentów; dodać do mieszanki łososia. Wymieszaj kapary, kolendrę i sól. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Frise podzielić na 8 kieliszków do martini lub miski do serwowania. Łyżka seviche do środka fryzy; w razie potrzeby dekorować.
Podawać z krakersami lub crostini.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.