Serrano półmisek z szynką, oliwą, fetą i rukolą z domowym crostini

Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić Serrano szynka, oliwa, feta i rukola półmisek z domowej roboty crostini w domu. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 467 kalorii. Na $5.49 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka chleba na zakwasie, oliwa z oliwek, szynka serrano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 35 minut. 82 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Szynka Serrano i Membrillo Crostini, Sałatka z brzoskwiń, szynki i fety z owocowym sosem oliwkowym, oraz Crostini z purée grochowym, rukolą i bób.
Instrukcje
Crostini należy zrobić nie więcej niż 15 minut wcześniej. Chleb pokroić grubo i posmarować oliwą z oliwek.
Rozgrzej patelnię i grilluj chleb partiami, aż zewnętrzne strony będą chrupiące i atrakcyjnie oznaczone przez grill, a wnętrze będzie nadal miękkie.
Zasłoń szynkę na największym talerzu, który masz, nie układaj jej płasko, pozwól jej lekko kłębić się. Przełamać feta ręcznie na nieregularne kawałki o wielkości orzecha włoskiego, a następnie kropki nad szynką. Losowo umieścić oliwki na szynce i ostrożnie umieścić liście rukoli na talerzu. Tuż przed goście tuck, ostrożnie skropić odrobiną oliwy z oliwek, a następnie miód.
Kładziemy crostini na osobnym talerzu lub w misce i podajemy obok sałatki przy stole.