Serrano półmisek z szynką, oliwą, fetą i rukolą z domowym crostini

Serrano półmisek z szynką, oliwą, fetą i rukolą z domowym crostini
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić Serrano szynka, oliwa, feta i rukola półmisek z domowej roboty crostini w domu. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 467 kalorii. Na $5.49 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka chleba na zakwasie, oliwa z oliwek, szynka serrano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 35 minut. 82 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Szynka Serrano i Membrillo Crostini, Sałatka z brzoskwiń, szynki i fety z owocowym sosem oliwkowym, oraz Crostini z purée grochowym, rukolą i bób.

Instrukcje

1
Crostini należy zrobić nie więcej niż 15 minut wcześniej. Chleb pokroić grubo i posmarować oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
CrostiniCrostini
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
2
Rozgrzej patelnię i grilluj chleb partiami, aż zewnętrzne strony będą chrupiące i atrakcyjnie oznaczone przez grill, a wnętrze będzie nadal miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
3
Zasłoń szynkę na największym talerzu, który masz, nie układaj jej płasko, pozwól jej lekko kłębić się. Przełamać feta ręcznie na nieregularne kawałki o wielkości orzecha włoskiego, a następnie kropki nad szynką. Losowo umieścić oliwki na szynce i ostrożnie umieścić liście rukoli na talerzu. Tuż przed goście tuck, ostrożnie skropić odrobiną oliwy z oliwek, a następnie miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
4
Kładziemy crostini na osobnym talerzu lub w misce i podajemy obok sałatki przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrostiniCrostini
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti D. O. C. G. () z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Produkowane głównie z winorośli Sangioveto z Poggio Reale estate, to klasyczne wino pokazuje nuty ziemi i skóry na nosie z drewnianym wydźwiękiem. Owoce są czyste i miękkie, z delikatnymi taninami na finiszu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn