Serrano Chile-Pieczony Kurczak
Serrano Chile-przetarł Pieczony kurczak jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 4,83 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1496 kalorii, 113g białka, oraz 110g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś oregano, koszerną sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chile-przetarł pieczony indyk, Ancho Chile-Potarte Tacos Z Kurczaka, oraz Chile-potarta polędwica i zielone Chile Nachos dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Włóż kurczaka do dużej torby z zamkiem błyskawicznym z piwem i octem. Zamknij i wstaw do lodówki co najmniej 6 godzin lub na noc.
Przygotuj przyprawę: zmiksuj czosnek, oregano, oliwę z oliwek, Serrano chile, kminek, paprykę, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu w mini robocie kuchennym, aby zrobić pastę. (Jeśli nie masz mini robota kuchennego, drobno posiekaj czosnek, oregano i chile, a następnie wymieszaj przyprawy i oliwę z oliwek.)
Wyjmij kurczaka z marynaty i osusz papierowymi ręcznikami. Natrzyj całą skórę i pod skórę za pomocą natarcia na przyprawy, połóż na stojaku ustawionym na blasze do pieczenia z obrzeżem i pozostaw w temperaturze pokojowej na 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Lekko posmaruj kurczaka oliwą z oliwek i piecz na lekko złoty kolor, 30 minut. Zwiększ temperaturę piekarnika do 450 stopni F i kontynuuj pieczenie, aż skórka kurczaka będzie złotobrązowa i chrupiąca, a termometr włożony do najgrubszej części piersi zarejestruje 165 stopni F, około 25 minut.
Wyjmij kurczaka z piekarnika, posmaruj skórę kapaniem patelni i odstaw na 10 minut.
Przełóż na półmisek i dopraw solą.