Serowe Risotto Warzywne
Serowe Risotto warzywne może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 90 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ryż arborio, czosnek, masło i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowe, Serowe Risotto, Serowe Risotto Farro i kalafior, oraz Serowe Risotto z Farro i pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-calowej patelni nonstick, masło i olej rozgrzać na średnim ogniu, aż masło się stopi.
Dodać cebulę i czosnek; gotować od 3 do 4 minut, często mieszając, aż cebula będzie miękka.
Wymieszać z ryżem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż krawędzie ziaren będą przezroczyste. Wymieszać w 1/2 szklanki bulionu. Gotować od 2 do 3 minut, stale mieszając, aż bulion zostanie wchłonięty.
Zmniejszyć ciepło do średniego. Wymieszać w 1 1/2 szklanki bulionu; gotować ok. 5 minut, często mieszając, aż bulion się wchłonie. Wymieszać jeszcze 1 szklankę bulionu; gotować ok. 5 minut dłużej, często mieszając, aż bulion się wchłonie.
Wymieszać w pozostałej 1 szklance bulionu. Gotować około 8 minut, często mieszając, aż ryż będzie miękki i mieszanina będzie kremowa.
Tymczasem gotuj mrożone warzywa zgodnie z zaleceniami na torbie. Warzywa, parmezan, natkę pietruszki i pieprz wymieszać z mieszanką ryżową.