Serowe Quesadillas z kukurydzy i Czarnej Fasoli
Przepis serowy QUESADILLAS z kukurydzą i czarną fasolą jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest wybitnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. Ten przepis służy 8. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka fasoli, olej canolan, pieprz jack, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cheesy Black Bean Quesadillas, Kukurydza i czarna fasola Quesadillas, oraz Quesadillas z czarnej fasoli i kukurydzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce grubo rozgnieść fasolę masą ziemniaczaną. Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu; dodać kukurydzę i gotować przez 3 do 4 minut, mieszając od czasu do czasu, aż kukurydza zacznie brązowieć.
Dodaj kukurydzę do miski z fasolą.
W tej samej patelni, ciepły olej.
Dodaj cebulę i jalapeo i smażyć przez 2 protokół.
Dodać czosnek i smażyć 1 minutę dłużej. Wymieszać mieszaninę do miski z fasolą i kukurydzą.
Pozostawić mieszaninę do temperatury pokojowej, około 10 minut.
Gdy ostygnie, wymieszać z serem i doprawić solą i pieprzem. Rozgrzej piekarnik do 93°.
Rozłóż tortillę na powierzchni roboczej i rozłóż 1/2 szklanki mieszanki fasoli na pół. Fold tortilla na pół. Powtórz z pozostałymi tortillami i mieszaniną fasoli. Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Gotować tyle tortille, jak pasuje w patelni, 3 minuty, następnie flip quesadillas i gotować, aż złoty brąz i chrupiące i ser topi się, 2 do 3 minut dłużej.
Umieść quesadillas na blasze do pieczenia i utrzymuj ciepło w piekarniku podczas gotowania pozostałych quesadillas.
Pokroić w kliny i podawać.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."