Serowe pory i szynka
Serowe pory i szynka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,27 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. 89 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz Creme fraîche, szynkę, cheddar i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Orecchiette z szynką i porami, Pieczone serowe jajka z porami i estragonem, oraz Serowe Puree Ziemniaczane Z Porem I Szpinakiem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / fan180C / Gaz
Pory gotować na patelni z wrzącą osoloną wodą przez 4-5 minut lub do miękkości.
Odcedzić i ostudzić pod zimnym kranem, aby zapobiec dalszemu gotowaniu, następnie dobrze odcedzić i osuszyć na papierze kuchennym.
Każdy por owinąć w plasterek szynki, a następnie ułożyć obok siebie w dużym naczyniu do pieczenia.
Wymieszać cheddar w misce z musztardą Dijon i crme frache, aż dobrze połączone. Doprawić do smaku.
Rozłóż na porach, a następnie piec przez 15-20 minut, aż bulgotnie i złocisto brązowy.
Podawać od razu z dużą ilością chrupiącego chleba, aby zmyć soki.