Serowe Krewetki Enchilada Piec
Serowy krewetki Enchilada piec może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pomidory w puszkach, sól, cheddar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Podobne przepisy to Serowe Krewetki Enchilada Piec, Chicken Enchilada Farro Bake, oraz Serowy Enchilada Piec z wieprzowiną i orkiszem.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Połącz wszystkie składniki sosu w misce.
Wlać 3/4 szklanki sosu do dna 10 " naczynia do pieczenia. Naciśnij obie strony tortilli do sosu, a następnie umieść 3 połówki tortilli na sosie.
Dodaj połowę brokułów i czerwoną paprykę
Wymieszać, pół limonki krewetki i pół sera.
Warstwa na pozostałych 3 połówkach tortilli, brokułach i czerwonej papryce
Wymieszać i limonki krewetki.
Wlać pozostałe 1 1/4 szklanki sosu i sera na krewetki. Jeśli nie jeść natychmiast, przykryć szczelnie i zamrozić. W przeciwnym razie piec 20 minut, przykryty folią.
Usuń folię; piec do pęcherzyków sera, 10 minut więcej.
Piec, przykryty folią, w temperaturze 400 ° F przez 25 minut.
Usuń folię; piec do pęcherzyków sera, 5 minut więcej.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.