Serowe Gnocchi Florentine
Przepis tandetny Gnocchi Florentine może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 50 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 518 kalorii. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ser muenster, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Serowy Kurczak Florentyna, Cheesy Patelnia Gnocchi, oraz Cheesy Gnocchi Patelnia.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 1 1/2-ćwiartkową zapiekankę sprayem do gotowania. Szpinak gotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu; odcedzić w durszlaku lub dużym sitku. Naciśnij, aby usunąć nadmiar wilgoci. Odstawić.
Tymczasem w rondlu 2-ćwiartkowym roztopić masło.
Dodać cebulę; gotować 2 do 3 minut, często mieszając, aż do miękkości. Wymieszać z mąką. Stopniowo mieszać w pół i pół. Wymieszać gnocchi; podgrzać do wrzenia.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj sery i gałkę muszkatołową.
Łyżka około 2 szklanki mieszaniny gnocchi do zapiekanki. Top ze szpinakiem, a następnie pozostałą mieszaniną gnocchi. Top z plasterkami pomidorów; pędzel z oliwą z oliwek.
Piec około 30 minut lub aż bąbelkowo i rumiane na górze i gnocchi jest delikatna.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla Gnocchi. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator