Serowa Zapiekanka Z Kalafiora Dyniowego
Serowy dyniowy kalafior Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. udaj się do sklepu i odbierz mleko, złotą mąkę, kalafior i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Serowa Zapiekanka Z Kalafiora Dyniowego, Serowy Kalafior Au Gratin, oraz Serowy kalafior au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°. smar lub spray 2-quart pieczenia naczynia.
W 4-ćwiartkowym rondlu dwie trzecie pełne osolonej wody, podgrzać kalafior do gotowania na wolnym ogniu. Gotować około 5 minut lub do miękkości.
Tymczasem w rondlu 2-ćwiartkowym roztopić 2 łyżki masła na małym ogniu.
Dodać mąkę i gotować 1 minutę, ciągle mieszając trzepaczką. Powoli dodawać mleko, nadal mieszając trzepaczką, aż mieszanina nagrzeje się do wrzenia i zgęstnieje.
Dodaj 3/4 łyżeczki soli, gałkę muszkatołową, ser Cheddar i dynię. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Jedną trzecią sosu wlać do naczynia do pieczenia.
Dodać odsączony kalafior, a następnie polać pozostałym sosem.
Roztopić pozostałą 1 łyżkę masła; wymieszać z bułką tartą.
Posypać wierzchem zapiekanki.
Piec 25 do 30 minut lub do góry jest złoty kolor.