Serowa Lasagna Szpinakowa
Serowy szpinak lasagne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 390 kalorii, 17g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka boczku, kremowany twarożek, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać serek można śledzić to danie główne z Kliny Deserowe Z Serem Śmietankowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Serowa Lasagna Szpinakowa, Serowy Szpinak Lasagne Roll-Ups, oraz Serowy szpinak i Karczoch lasagne.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron lasagne i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić i spłukać zimną wodą.
Miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje.
Odcedzić, pokruszyć i odstawić. Szpinak ugotować zgodnie ze wskazówkami; dobrze osuszyć.
W misce ubić serek na średniej prędkości z mikserem elektrycznym.
Dodać jajka i ubić na puszystą masę. Wymieszać z serem provolone, twarogiem, boczkiem i czosnkiem w proszku.
Połowę makaronu z lasagne układamy w wysmarowanym naczyniu do pieczenia.
Posmarować połową masy serowej i połową szpinaku. Top z pozostałym makaronem lasagne, szpinakiem i serem.
Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut lub do ogrzania.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.