Serniki Solone Karmelowe
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 267 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Jeśli masz masło, brązowy cukier, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mini Serniki Solone Karmelowe, Mini Serniki Solone Karmelowe, oraz Mini serniki z solonym sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ciasteczka w robocie kuchennym; proces, aż drobno zmielone okruchy odmierzają około 1 szklanki.
Dodaj olej; impuls do połączenia. 12 filiżanek muffinki dobrze pokryć sprayem do gotowania. Łyżka około 1 zapakowanej łyżki mieszanki okruchów do każdej filiżanki muffinki; mocno docisnąć okruchy do dna.
Piec w 300 przez 7 minut lub do lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić.
Wytrzyj Robot kuchenny do czysta.
Umieścić brązowy cukier, jogurt i serek w procesorze; proces do gładkiej.
Dodaj wanilię, sól kuchenną i jajka; proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Łyżka około 3 łyżki ciasta do każdej filiżanki muffin.
Piec w temperaturze 300 przez 18 minut lub do momentu, gdy centra serników ledwo poruszają się po dotknięciu patelni.
Wyjąć patelnię z piekarnika; schłodzić na stojaku z drutu do temperatury pokojowej. Przykryć patelnię; serniki przechowywać w lodówce 3 godziny lub do dobrze schłodzone.
Poprowadź cienki nóż wokół zewnętrznej krawędzi każdego sernika. Ostrożnie wyjmij serniki z patelni; połóż na talerzu. Serniki schłodzić, aż będą gotowe do podania.
Cukier granulowany i 2 łyżki wody wymieszać w średnim, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotować do rozpuszczenia cukru, delikatnie mieszając w razie potrzeby, aby rozpuścić cukier równomiernie (około 3 minuty). Kontynuuj gotowanie 12 minut lub do koloru jasnobrązowego cukru (nie mieszać).
Wyjąć z ognia; ostrożnie wymieszać z masłem i mlekiem (karmelizowany cukier stwardnieje i przyklei się do łyżki).
Umieść patelnię na średnim ogniu, aż karmelizowany cukier rozpuści się. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę.
Zdjąć patelnię z ognia; ostudzić karmel do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić 1 godzinę lub aż lekko zgęstnieje. Łyżka około 1 łyżki karmelu na każdym serniku.
Serniki posypać równomiernie solą płatkową.