Serniki pomarańczowo-kremowe karmelowe

Serniki pomarańczowo-kremowe karmelowe
Serniki pomarańczowe Crème caramel to Europejski przepis, który serwuje 6. Jedna porcja zawiera 836 kalorii, 9g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 34 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako dość niedrogi deser. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz Likier pomarańczowy, herbatniki trawienne, cukier puder i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Serniki Crème Fraîche Z Brzoskwiniami Freestone, oraz Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 150C / wentylator 130C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Na małej patelni zagotować śmietanę ze skórką pomarańczową, a następnie odstawić do zaparzenia. Wrzuć cukier 140g / 5oz do innego rondla z wystarczającą ilością wody, aby był szlamowy. Doprowadzić do wrzenia, następnie odwrócić ogień na wolnym ogniu i gotować, aby ciemny karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj 2 łyżki likieru pomarańczowego (uważaj, bo będzie plusk). Pozostawić do lekkiego osadzenia, następnie polać karmel na bazie 6 x 250ml ramekinów i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4
W dużej misce ubić serek śmietankowy i pozostałe 85 g cukru, następnie ubić jajka i pozostały Likier pomarańczowy. Przecedzić w wlewanym kremie, a następnie ubić wszystko razem, aby uzyskać krem. Usuń pianę i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Zagotować czajnik.
6
Umieść ramekiny w głębokiej pieczonej puszce. Podziel krem między nimi będzie tylko dojść do połowy, a następnie doprowadzić puszkę do piekarnika i wypełnić gorącą wodą z czajnika, więc jest w połowie Na zewnątrz naczynia ramekin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Pieczemy serniki przez 40 minut lub do momentu, aż się ustawią, a następnie wyjmujemy z piekarnika i blaszki. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić przynajmniej przez noc. Można je zrobić do 2 dni do przodu i pozostawić do schłodzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Do 2 dni przed podaniem przygotuj bazy. Biszkopty pokruszyć w robocie kuchennym, a następnie zmiażdżyć na drobne okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
9
Dodaj roztopione masło i pulsuj, aż wszystko się wymiesza. Wyłóż płaską blachę do pieczenia papierem tłuszczowym, wyłóż na nią masę bazową, a następnie wyłóż kolejną warstwę papieru tłuszczowego. Delikatnie rozwałkuj mieszankę, aż będzie wystarczająco duża, aby wyciąć z niej 6 podstaw o takim samym rozmiarze jak ramekiny. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Aby zrobić karmel, podgrzać cukier z odrobiną wody w rondlu i zagotować, aby uzyskać karmel, a następnie odstawić do lekkiego ostygnięcia. Wyłóż tacę z pergaminem do pieczenia i posmaruj niewielką ilością oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
11
Skrop Karmel w górę iw dół, aby wszystkie pasma karmelu sklejały się, tworząc gwiazdy, a następnie pozostawić do Ustawienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
12
Aby podać, użyj noża o tej samej średnicy co ramekin, aby wyciąć 6 podstaw z mieszanki herbatników. Podnieś podstawy na 6 talerzy. Odsączyć serniki, zachowując sos karmelowy w ramekinie. Top bazy z karmelkami crme, polać sosem na i wokół talerzy, udekorować gwiazdką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Opcjonalnie Syrop Klonowy I Dodatkowe Kawałki Mlecznej Czekolady I Masła OrzechowegoOpcjonalnie Syrop Klonowy I Dodatkowe Kawałki Mlecznej Czekolady I Masła Orzechowego
8 Szklanek Płatków Sugar Smacks8 Szklanek Płatków Sugar Smacks
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki

Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Sauternes

Sernik w menu? Spróbuj sparować z Lambrusco Dolce, późnych zbiorów Riesling i Sauternes. Białe wina deserowe są bezpiecznym wyborem do sernika (bez czekolady), ale słodkie lambrusco będzie tak dobre z klasycznym sernikiem Truskawkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Chantal późne żniwa Riesling. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn