Serniki pomarańczowo-kremowe karmelowe
Serniki pomarańczowe Crème caramel to Europejski przepis, który serwuje 6. Jedna porcja zawiera 836 kalorii, 9g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 34 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako dość niedrogi deser. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz Likier pomarańczowy, herbatniki trawienne, cukier puder i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Serniki Crème Fraîche Z Brzoskwiniami Freestone, oraz Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 150C / wentylator 130C / Gaz
Na małej patelni zagotować śmietanę ze skórką pomarańczową, a następnie odstawić do zaparzenia. Wrzuć cukier 140g / 5oz do innego rondla z wystarczającą ilością wody, aby był szlamowy. Doprowadzić do wrzenia, następnie odwrócić ogień na wolnym ogniu i gotować, aby ciemny karmel.
Dodaj 2 łyżki likieru pomarańczowego (uważaj, bo będzie plusk). Pozostawić do lekkiego osadzenia, następnie polać karmel na bazie 6 x 250ml ramekinów i odstawić.
W dużej misce ubić serek śmietankowy i pozostałe 85 g cukru, następnie ubić jajka i pozostały Likier pomarańczowy. Przecedzić w wlewanym kremie, a następnie ubić wszystko razem, aby uzyskać krem. Usuń pianę i odstaw na bok.
Umieść ramekiny w głębokiej pieczonej puszce. Podziel krem między nimi będzie tylko dojść do połowy, a następnie doprowadzić puszkę do piekarnika i wypełnić gorącą wodą z czajnika, więc jest w połowie Na zewnątrz naczynia ramekin.
Pieczemy serniki przez 40 minut lub do momentu, aż się ustawią, a następnie wyjmujemy z piekarnika i blaszki. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić przynajmniej przez noc. Można je zrobić do 2 dni do przodu i pozostawić do schłodzenia.
Do 2 dni przed podaniem przygotuj bazy. Biszkopty pokruszyć w robocie kuchennym, a następnie zmiażdżyć na drobne okruchy.
Dodaj roztopione masło i pulsuj, aż wszystko się wymiesza. Wyłóż płaską blachę do pieczenia papierem tłuszczowym, wyłóż na nią masę bazową, a następnie wyłóż kolejną warstwę papieru tłuszczowego. Delikatnie rozwałkuj mieszankę, aż będzie wystarczająco duża, aby wyciąć z niej 6 podstaw o takim samym rozmiarze jak ramekiny. Wyluzuj.
Aby zrobić karmel, podgrzać cukier z odrobiną wody w rondlu i zagotować, aby uzyskać karmel, a następnie odstawić do lekkiego ostygnięcia. Wyłóż tacę z pergaminem do pieczenia i posmaruj niewielką ilością oleju.
Skrop Karmel w górę iw dół, aby wszystkie pasma karmelu sklejały się, tworząc gwiazdy, a następnie pozostawić do Ustawienia.
Aby podać, użyj noża o tej samej średnicy co ramekin, aby wyciąć 6 podstaw z mieszanki herbatników. Podnieś podstawy na 6 talerzy. Odsączyć serniki, zachowując sos karmelowy w ramekinie. Top bazy z karmelkami crme, polać sosem na i wokół talerzy, udekorować gwiazdką i podawać.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Sauternes
Sernik w menu? Spróbuj sparować z Lambrusco Dolce, późnych zbiorów Riesling i Sauternes. Białe wina deserowe są bezpiecznym wyborem do sernika (bez czekolady), ale słodkie lambrusco będzie tak dobre z klasycznym sernikiem Truskawkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Chantal późne żniwa Riesling. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling]()
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling