Serniki jogurtowe z mleka owczego z grillowanymi figami i pistacjami
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 258 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka wody różanej, drobnego cukru, owczego jogurtu z pełnego mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Grillowane włoskie kiełbaski z prażonymi winogronami i serem z mleka owczego, Andrew Carmellini 's Whipped Sheep' s Milk Ricotta, oraz Cytryna i orzech sosnowy mleko owcze Ricotta tarta.
Instrukcje
Ułóż 6 (3-calowe) formy pierścieniowe na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Lekko pokryć formy sprayem do gotowania.
Połączyć okruchy i olej w małej misce, mieszając widelcem, aż wilgotne. Delikatnie wcisnąć 2 łyżki mieszanki okruchów na dno każdej formy. Chill 30 minutes.
Połącz cukier, sok z cytryny i twarożek w robocie kuchennym i proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodać jogurt i wodę różaną; proces aż do połączenia.
Posyp żelatynę ponad 1/3 szklanki wody w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej; odstawić na 1 minutę. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 15 sekund, mieszając, aż żelatyna rozpuszcza. Mieszaninę żelatyny dokładnie wymieszać z mieszaniną jogurtu. Złożyć na białku.
Wlać 1/3 szklanki mieszanki jogurtu na skorupie w każdej formie. Schłodzić co najmniej 2 godziny lub do Ustawienia.
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Ułóż figi, przyciąć stronę w dół, na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 2 minuty lub aż lekko rumiane i miękkie. Uruchom nóż wokół zewnętrznej krawędzi każdej formy pierścienia; Usuń formy z serników.
Na każdym z 6 talerzy deserowych ułożyć 1 sernik i 2 połówki fig; każdą porcję posypać 1 łyżeczką pistacji.