Sernik ze słodkich ziemniaków
Sernik ze słodkich ziemniaków może być dokładnie tym przepisem bezglutenowym , którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 274 kalorie . Ten przepis jest dla 16 osób. Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako deser i jest gotowy w około 1 godzinę i 50 minut . Jeśli masz pod ręką ekstrakt waniliowy, jajka, śmietanę kremówkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 29% to danie nie jest takie super. Jak słodkie jest lasagne ze słodkich ziemniaków , sałatka rukola z grzankami ze słodkich ziemniaków i pieczone frytki ze słodkich ziemniaków są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ugotuj słodkiego ziemniaka do miękkości, około 20 do 30 minut. Ostudź, obierz, rozgnieć i odstaw. (Powinno wyjść około 1 szklanki).
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż 2 (9-calowe) foremki do ciasta cienkimi plasterkami ciasta funtowego. Mocno dociśnij do dna foremek. Odstaw.
W dużej misce ubij serek śmietankowy na puszystą masę. Stopniowo dodawaj cukier.
Dodawać jajka po jednym, dokładnie ubijając po każdym.
Dodaj puree ze słodkich ziemniaków.
Dobrze wymieszaj. Dodaj ekstrakt z cytryny, ekstrakt waniliowy i gałkę muszkatołową.
Wlać do wyłożonych papierem foremek.
Piec przez 45 minut do 1 godziny lub do momentu, aż środek ciasta będzie prawie gotowy.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 1 godzinę.
Jeśli chcesz, wyjmij danie z patelni i odstaw do lodówki, aż do momentu podania.