Sernik Z Podwójną Cytryną
Ten przepis służy 1. Jeśli 11,77 zł / porcja spada twój budżet, podwójny sernik cytrynowy może być spektakularny Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 5058 kalorii, 70g białka, oraz 304g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, skrobię kukurydzianą, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Podwójne Batoniki Z Sernikiem Cytrynowym, Podwójne batoniki z sernikiem cytrynowym, oraz Sernik Z Podwójną Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°, jeśli używasz srebrnej 9-calowej patelni springform (lub do300, jeśli używasz ciemnej nonstick 9-calowej patelni springform).
Okruchy wymieszać, 3 łyżki. cukier i masło; wcisnąć mocno na dno patelni.
Oddzielić jedno z jaj. Przykryć i schłodzić żółtko do późniejszego użycia. Odstawić białko na bok. Ubić serek śmietankowy, 1 szklanka cukru, mąkę, skórkę cytrynową, 2 łyżki. sok z cytryny i wanilii w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodać białko i pozostałe 3 całe jajka, po jednym, mieszając na małej prędkości po każdym dodaniu, aż do wymieszania.
Piec 50 do 55 min. albo do momentu, gdy środek jest prawie ustawiony. Uruchom nóż lub metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto; ostudzić przed usunięciem krawędzi patelni. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub na noc.
Wymieszać 3/4 szklanki cukru i skrobi kukurydzianej w średnim rondlu; stopniowo mieszać w 1/2 szklanki wody i 1/4 szklanki soku, aż dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając; gotować i mieszać, aż będzie jasne i zgęstnieje. Żółtko zarezerwowane ubić lekko widelcem. Wymieszać 2 łyżki. gorącej mieszanki skrobi kukurydzianej. Powrót do pozostałej mieszaniny skrobi kukurydzianej w rondlu; mieszać aż dobrze wymieszane. Gotować 1 min. lub aż zgęstnieje, stale mieszając. Lekko schłodzić. Łyżka glazury na sernik. Przechowywać w lodówce, aż zestaw.