Sernik Z Jagodami Mascarpone
Sernik jagodowy Mascarpone jest Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 6G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 44 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, ekstrakt z wanilii, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Sernik Z Jagodami Mascarpone, Sernik jagodowy Mascarpone z skórką Amaretti, oraz Blueberry Cheesecake Ice Cream: 10 prostych kroków do cukru i bezglutenowej doskonałości: Część 3, Blueberry Cheesecake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i umieść stojak na środku. Masło 9-na-2-calowy Okrągły patelni ciasto lub 9-calowy springform patelni i kurzu z cukrem, przechylając patelnię do pokrycia i wyrzucając nadmiar.
W dużej misce, z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, pokonać mascarpone, ser śmietankowy, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka skórki z cytryny, sok z cytryny, i wanilii, aż gładka, o 2 protokół, skrobanie w dół boki miski raz.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Włącz mikser do niskiej i dodać mąkę, skrobanie miski, aby upewnić się, że jest włączona.
Piec, aż wierzch ciasta jest głęboki złoty brąz i wykałaczka włożona w centrum wychodzi czysty, 35 do 40 minut.
Niech ciasto ostygnie na patelni na stojaku przez 15 do 20 minut. Posadź nóż po bokach sernika. Jeśli używasz patelni do ciasta, Odwróć talerz do serwowania na patelni i ponownie przełożyć sernik na talerz. Jeśli używasz springform pan, Usuń boki i ustaw dno na talerzu do serwowania.
Niech ostygnie całkowicie.
W średniej misce wymieszać borówki z 2 łyżkami cukru i pozostałą 1 łyżeczką skórki cytrynowej. Jeśli używasz świeżych jagód, zmiażdż kilka z tyłu łyżki, aby zachęcić soki do formowania. (Smak owoców; jeśli jest zbyt cierpki, dodaj kolejną łyżeczkę cukru.)
Gotowy do podania sernik polać cukrem cukierniczym, jeśli jest używany, a na serniku polać jagodami.
Pokrój i podawaj z bitą śmietaną lub creme fraiche, jeśli chcesz.