Sernik z białej czekolady i marakui

Sernik z białej czekolady i marakui
Biała czekolada i sernik z marakui wymaga około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na 5,15 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 673 kalorie, 12g białka, oraz 49g tłuszczu. Jeśli masz herbatniki, ser mascarpone, marakuja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Opera Morelowa, Marakuja I Biała Czekolada, Ciasto jogurtowe z marakui z białą czekoladą, oraz Biała czekolada marakuja z sosem jagodowo-miętowym i kremem kokosowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Nasmarować 8-calową patelnię springform 1 łyżką roztopionego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce wymieszać razem okruchy biszkoptów i 4 łyżki roztopionego masła. Wcisnąć do dna springform patelni i wygładzić tylną łyżką; odstawić do lodówki, aby ujędrnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieść czekoladę w żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Podgrzać pół na pół na wolnym ogniu w małym rondlu; zalać białą czekoladą. Odstawić na 1 minutę, następnie wymieszać, aż będzie gładka; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
W dużej misce ubić serek śmietankowy, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Wymieszać z serem mascarpone, cukrem i żółtkami. Wymieszać z białą czekoladą i 1/2 miąższu marakui. W dużej szklanej lub metalowej misce do mieszania ubijaj białka do uzyskania miękkich szczytów. Bardzo dokładnie złóż 1/3 białek do ciasta, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną żadne smugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Owoce MęczennicyOwoce Męczennicy
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
7
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Umieść patelnię ciasta na blasze do pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
9
Piec przez 1 1/4 godziny w nagrzanym piekarniku, lub aż po prostu ustawić w środku, gdy lekko wstrząśnięty. Wyłącz piekarnik i pozostaw sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiami na 2 do 3 godzin lub do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Przed podaniem wyjąć z patelni i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Posypać cukrem cukierniczym i podawać z miąższem z 6 marakuji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Owoce MęczennicyOwoce Męczennicy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn