Sernik Werbena Cytrynowa
Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 1,61 zł za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać melisy, sok z cytryny, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sernik Werbena Cytrynowa, Muffinki Z Oliwą Z Werbeny Cytrynowej ... Z Syropem Z Werbeny Cytrynowej, oraz Lemon Verbenan Ice Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Pokryj 9-calową patelnię springform sprayem do gotowania. Owinąć zewnętrzną część patelni podwójną grubością folii. Umieść czajnik z wodą, aby zagotować kąpiel wodną.
Aby skorupa: pulsuj wafle waniliowe w maszynce kuchennej na drobne okruchy.
Dodaj olej i pulsuj, aby zmiksować. Mieszankę okruchów wcisnąć równomiernie na dno przygotowanej patelni. (Opłucz i osusz blat roboczy.)
Aby wykonać nadzienie: ser twarogowy przetwarzać w maszynce kuchennej, aż będzie bardzo gładki i jedwabisty, zatrzymując się, aby raz lub dwa razy zeskrobać boki.
Dodać serek śmietankowy i przetworzyć na gładką masę.
Dodaj 1 szklankę cukru, skrobi kukurydzianej, soku z cytryny, wanilii i soli; proces do dobrze wymieszane.
Dodać jajka i pulsować kilka razy tylko do wymieszania.
Posypać werbeną cytrynową( lub balsamem cytrynowym); wymieszać gumową szpatułką. (Nie przetwarzaj.) Zeskrobać nadzienie na patelnię wyłożoną skórką.
Umieścić sernik w płytkiej patelni do pieczenia i wlać tyle wrzącej wody, aby dojść 1 cal Na Zewnątrz patelni springform.
Piec, aż krawędzie są ustawione, ale centrum drży lekko, 50 do 55 protokół. Wyłącz piekarnik.
Niech sernik ostygnie w piekarniku, z uchylonymi drzwiami, przez 1 godzinę.
Zdjąć folię z patelni. Przykryć sernik folią i przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 2 godziny.
Aby zrobić polewę: około 1/2 godziny przed podaniem, opłucz truskawki. Odstawić 3 całe jagody do dekoracji; kadłub pozostałe jagody i pokroić w misce.
Posypać 2 łyżkami cukru i wrzucić do herbu.
Odstawić, aż truskawki będą soczyste, 20 do 30 minut.
Aby podać, układamy sernik na półmisku i owijamy nożem wewnętrzną krawędź patelni; zdejmujemy Brzeg patelni. W każdej całej jagodzie wykonać 3 wzdłużne kawałki; lekko nacisnąć i ułożyć rozpalone jagody na środku sernika.
Dekoruj gałązką werbeny cytrynowej(lub melisy).
Sernik pokroić w plasterki i ułożyć na talerzach deserowych. Udekoruj każdą porcję truskawkami i sokiem i udekoruj kolejną gałązką werbeny cytrynowej (lub melisy).