Sernik Tiramisu Bez Pieczenia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj sernika Tiramisu bez pieczenia. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 492 kalorie, 7G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 32 minuty. Jeśli masz masło, kawę, mleko skondensowane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Podobne przepisy to Sernik Tiramisu Bez Pieczenia, Bez Pieczenia Cynamonowe Tiramisu, oraz Sernik Tiramisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Linia a patelnia 9x13 cali z folią aluminiową, upewniając się, aby zakryć boki i pozostawiając kilka cali folii aluminiowej na każdym końcu.
Wymieszać krakersy graham i masło w misce, aż krakersy są wilgotne; patelnia w dół do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie jędrny, około 12 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Ubić serek w misce z mikserem elektrycznym, aż będzie puszysty.
Dodaj słodzone mleko skondensowane; kontynuuj ubijanie aż do włączenia. Śmietanę i sok z cytryny wymieszać z serem śmietankowym. Schłodzić w lodówce przez 20 minut.
Zanurz każde ciastko waniliowe w parzonej kawie na kilka sekund i ułóż warstwę na ostudzonej skórce z około 1/2 cala między każdym ciastkiem.
Na ciastkach rozprowadzić około 1/3 masy serowej. Powtórz nakładanie ciastek i mieszanki twarogu jeszcze dwa razy.
Przechowywać w lodówce, aż środek jest ustawiony, 2 1/2 do 3 godzin.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto