Sernik Rocky Road
Ten przepis służy 8. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki ziemne, cukier, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Sernik Rocky Road, Sernik Rocky Road, oraz Rocky Road No-Bake Cheesecake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij dużą patelnię około jednej trzeciej drogi wodą i ostrożnie umieść na środkowym stojaku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. owiń Na Zewnątrz 8-calowej patelni sprężynowej folią aluminiową. Zalać wnętrze patelni sprayem do gotowania.
Drobno zmiażdżyć 3 czekoladowe ciasteczka i posypać okruchy na dnie patelni springform; stuknij nadmiar. Ubić serek w dużej misce z mikserem na średniej prędkości, aż lekki i puszysty, o 3 protokół.
Dodać cukier, jajka, 3/4 szklanki śmietany i wanilię. Zmniejsz prędkość miksera do średniej i ubijaj, aż cukier się rozpuści, a mieszanina będzie kremowa, skrobając misę w razie potrzeby (nie przegrzewaj; jeśli nadal są grudki, ubijaj ciasto ręcznie, aby je wygładzić).
Umieść czekoladę i pozostałą 1/4 Puchar śmietany w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski i kuchenka mikrofalowa, aż czekolada topi się, o 45 sekund. Wymieszaj kakao w proszku, aż będzie gładkie.
Podzielić ciasto między 2 duże ciecz miarki lub miski (około 2 1/2 szklanki ciasta w każdym). Wymieszać roztopioną mieszaninę czekolady do jednego z ciasta.
Wlej około połowy ciasta waniliowego do patelni, a następnie powoli wlej połowę ciasta czekoladowego do środka wanilii, pozwalając jej się rozłożyć.
Wlać pozostałe ciasto waniliowe do środka ciasta czekoladowego, pozwalając rozprzestrzeniać; wlać pozostałe ciasto czekoladowe do środka.
Ostrożnie przełożyć sernik na patelnię z gorącą wodą i piec, aż brzegi zostaną ustawione, ale środek nadal lekko się kręci, 1 godzina, 30 minut do 1 godziny, 45 minut. Wyłącz piekarnik i trzymaj sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiami, 30 minut.
Wyjąć sernik z łaźni wodnej i przenieść do stojaka. Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta, aby poluzować i ostudzić całkowicie, a następnie przechowywać w lodówce na noc.
Zdjąć pierścień formy sprężynowej. Zmiażdżyć pozostałe 3 ciasteczka czekoladowe i wrzucić do miski z pokruszonymi bezami i orzeszkami ziemnymi. Naciśnij na boki ciasta.