Sernik orzechowo-Pralinowy z sosem karmelowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 418 kalorii. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz sól, brązowy cukier, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pralinowy budyń chlebowy z sosem karmelowo-orzechowym, Sernik Pralinowy Z Gorącym Sosem Karmelowym, oraz Sernik Ajerkoniasty Z Sosem Orzechowo-Karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Owinąć Na zewnątrz 10-calowej okrągłej patelni sprężynowej folią.
W średniej misce, wrzucić pekan z 1/2 łyżeczki masła, 1/2 łyżki cukru granulowanego, brązowy cukier, śmietana i sól.
Rozłóż orzechy na przygotowanej blasze do pieczenia i ułóż je po prawej stronie w jednej warstwie.
Piec przez około 18 minut, aż cukier zostanie karmelizowany i pekany zostaną upieczone.
Przenieść wszystkie z wyjątkiem 12 orzechów pekan do robota kuchennego.
Dodać krakersy graham i pulsować, aż drobno zmielone.
Dodaj pozostały kij roztopionego masła i 1/3 szklanki cukru granulowanego i pulsuj, aż okruchy zostaną zwilżone. Naciśnij okruchy na dnie patelni i dwie trzecie w górę strony przygotowanej patelni ze sprężynami.
W czystym robocie kuchennym, pulsować serek z cukrem, aż będzie gładki.
Dodać jajka, po kolei, i pulsować aż włączone. Zeskrobać bok miski. Pulse wanilii i śmietany. Zeskrobać ciasto na patelnię i piec w środku piekarnika przez około 1 godzinę, aż wierzch sernika będzie lekko złoty w plamy, a środek lekko jiggly.
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić całkowicie. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce na noc.
Rozpakuj sernik i wyrzuć folię.
Zdjąć pierścień i przenieść ciasto na talerz. Ułóż 12 zarezerwowanych orzechów pekan na górze. Używając ciepłego, lekko zwilżonego noża, pokrój ciasto na kliny, wycierając i przewijając ostrze między plastrami.
Przenieść plastry na talerze i wlać trochę sosu karmelowego na wierzchu.
Podawać z pozostałym sosem karmelowym.