Sernik Nowojorski
Ten przepis służy 8. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 984 kalorie, 12g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz serek śmietankowy, wiśnie, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Lindy ' s Cheesecake-jest to tradycyjny nowojorski Sernik, Sernik Nowojorski, oraz Sernik Nowojorski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 9-calowa nieprzywierająca patelnia z powłoką teflonową
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F
Wymieszać okruchy graham cracker, cukier, cynamon, i masło razem w misce do mieszania.
Wlać mieszaninę do formy sprężynowej i za pomocą miseczki do mieszania wcisnąć okruchy do podstawy. Palcami delikatnie wciśnij okruchy na boki patelni.
W robocie kuchennym, serek śmietankowy i cukier razem.
Dodać skórkę i wanilię, zmiksować na gładką masę.
Dodać 5 żółtek i śmietanę, pulsować, aż będzie gładka.
Wlać do dużej czystej miski. W osobnej misce ubijamy białka, aż powstanie miękka piana.
Dodać powoli 2 łyżki cukru do białek i kontynuować ubijanie aż do uzyskania miękkich szczytów. Złożyć do twarogu, trochę na raz, aż w pełni zintegrowane.
Wlać do przygotowanej patelni springform.
Piec przez 1 godzinę i 15 minut lub do jędrności.
Ostudzić przez 1 godzinę i 30 minut.
Wymieszać creme fraiche z cukrem i delikatnie rozprowadzić na wierzchu schłodzonego sernika.
Ostudzić, aż polewa jest ustawiona lub schłodzić na noc i służyć. Najlepiej podawać w temperaturze pokojowej.
Podawać z konfiturą wiśniową.
W średnim rondlu niekorozyjnym umieścić wodę, cukier, cynamon, wanilia i tymianek. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Dodać wiśnie i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Jeśli potrzeba więcej płynu, dodaj wodę. Kontynuuj gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina wiśni będzie gęsta, a wiśnie miękkie.
Wlać do czystego pojemnika i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.