Sernik Niskotłuszczowy
Sernik Niskotłuszczowy to wegetariański deser lakto ovo . Ten przepis służy 14 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 312 kalorii . Za 1,02 dolara za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowały 32 osoby i zrobiłyby je jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, krakersy cynamonowo-grahamowe, śmietankę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 0% wyniku , co jest bardzo złym wynikiem (ale wciąż możliwym do naprawienia). Niskokaloryczne/niskotłuszczowe muffinki z podwójną czekoladą , naleśniki z sernikiem jagodowym o obniżonej zawartości tłuszczu i niskotłuszczowe ciasto jagodowo-cynamonowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Pulsuj krakersy graham w robocie kuchennym, aż się rozkruszą.
Dodaj 1 do 2 łyżek wody i masło; pulsować aż do zwilżenia. Owiń zewnętrzną część 9-calowej tortownicy folią, aby zapobiec wyciekom. Posmaruj wnętrze patelni sprayem kuchennym i wyciśnij okruszki na dno.
Piec do zrumienienia, około 8 minut.
Niech ostygnie, około 10 minut.
W międzyczasie ubijaj serki śmietankowe i cukier mikserem na średnio-wysokiej prędkości, aż masa będzie gładka, przez 5 minut, a następnie dodaj śmietanę na małej prędkości. Delikatnie ubij 3 białka w misce, następnie dodaj do masy serowej wraz z 2 całymi jajkami, mąką, wanilią i skórką cytrynową. Ubijaj na średniej prędkości, aż będzie puszysta, 3 minuty.
Włóż sernik do brytfanny i wlej tyle ciepłej wody, aby sięgała do jednej czwartej boków tortownicy.
Piec, aż ciasto się stwardnieje, ale środek nadal się trzęsie, około 1 godziny 10 minut. Wyłącz piekarnik; Trzymaj sernik w środku przy zamkniętych drzwiczkach przez 20 minut.
Wyjąć ciasto z łaźni wodnej i przenieść na kratkę. Przejedź nożem po krawędzi, a następnie całkowicie ostudź. Schładzaj do twardości, co najmniej 8 godzin. Góra według uznania.