Sernik Nagietkowy
Sernik Nagietkowy to deser bezglutenowy i wegetariański, zawierający lakto ovo. Ten przepis służy 12 porcjom. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 7 g białka i 32 g tłuszczu. Za 86 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka masła, mielonych migdałów, jajek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 13% wyniku, co nie jest aż tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kalafior z sosem nagietka, Niesławny sernik Abbey's lub sernik cynamonowo-jabłkowy i Konkurs na sernik roku Filadelfii i Mój świąteczny sernik kruchy.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj serek śmietankowy, masło, żółtka i cukier na jasną i puszystą masę. Wymieszaj migdały, melisę, skórkę cytrynową i płatki nagietka.
W małej misce ubijaj białka, aż utworzą się sztywne szczyty; wmieszać do masy serowo-śmietanowej. Łyżką do natłuszczonej 9-calowej formy. tortownica; połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 55 minut lub do momentu, aż sernik będzie złocisty i zacznie odchodzić od brzegów formy. Schłodzić przez 1 godzinę; zdejmij boki patelni i całkowicie ostudź.
W razie potrzeby udekoruj kwiatami nagietka i melisą. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Late Harvest Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes to moje ulubione serniki. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Możesz spróbować Raptor Ridge Shea Vineyard Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 46 dolarów za butelkę.
![Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir]()
Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir
Muskularne wino z delikatną stroną, ten rocznik Shea przedstawia się aromatami czarnej wiśni, ciemnej śliwki, sarsaparilli, nutą mandarynki i kuszącą mięsistością. Jedwabistość przodu prowadzi do łyku ciemnej wiśni, żurawiny i przypraw. Podwyższone kwasy i mocne taniny zapewniają trwałość i przyciągający uwagę dodatek do Twojej piwnicy. Podawać z: Wędzoną w herbacie piersią z kaczki z wiśniową soją i imbirem marynowaną potrójnie pieczoną szynką z glazurą żurawinową.