Sernik morelowy
Jeśli masz około 1 godziny i 20 minut do spędzenia w kuchni, sernik morelowy z wirem może być świetnym przepisem laktoowowegetariańskim do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 428 kalorii , 7 g białka i 27 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 12 osób. Za 1,34 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka zmielonych migdałów, serka śmietankowego, moreli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Sprawdza się dobrze jako niedrogi deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 26% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również sernik jagodowy z wirem , sernik truskawkowy z wirem i chleb bananowy z wirem czekoladowym .
Instrukcje
Nasmaruj tłuszczem dno i boki formy o średnicy 10 cali, posyp zmielonymi migdałami i odstaw.
W małym rondelku gotuj morele i wodę przez 15 minut na średnim ogniu lub do momentu, aż woda zostanie prawie wchłonięta, a morele będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj ze skórką z cytryny; lekko ostudź.
Przełóż do blendera, przykryj i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstaw.
W dużej misce ubij serek śmietankowy, cukier i mąkę, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj jajka; ubijaj na niskich obrotach, aż się połączą. Ubijaj śmietanę, aż się połączy. Wymieszaj 1 szklankę z puree morelowym; odstaw.
Wlać pozostałą mieszankę do przygotowanej patelni. Nałożyć mieszankę morelową w ilości 1/2 łyżeczki na nadzienie.
Przekrój nadzienie nożem, aby wymieszać je z morelami.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 50-55 minut lub do momentu, aż środek będzie prawie gotowy. Ostudzić na kratce przez 10 minut. Ostrożnie przejechać nożem po krawędzi patelni, aby poluzować. Ostudzić przez 1 godzinę dłużej.
W małym rondelku podgrzej przetwory. Przetrzyj przez sitko (wyrzuć miąższ).
Rozsmarować na serniku. Schłodzić na noc.
Udekoruj bitą śmietaną i pokrojonymi migdałami. Schłodź resztki.