Sernik Kruchy Macadamia
Sernik kruchy Macadamia jest Wegetariańskie przepis z 24 porcjami. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, śmietanę, prażone orzechy makadamia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Wakacje Orzechy Makadamia Kruche, Macadamia kruche z Fleur de Sel, oraz Babeczki Baileys ® Macadamia kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 3/4 szklanki cukru do 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej. Potrząsaj patelnią często na dużym ogniu, aż cukier stopi się i zmieni kolor na złoty, 5 do 8 minut; obserwuj uważnie. Od razu wymieszaj orzechy, a następnie natychmiast wlej na 12-do 14-calowy arkusz folii. Łyżką naciśnij mieszaninę, aby lekko spłaszczyć.
Niech ostygnie, a następnie rozbić kruche na około 1/4-do 1/2-cala kawałki. W przypadku wyprzedzania przechowuj szczelnie do 3 dni.
W 10-calowy sernik patelni z wyjmowanym obręczy co najmniej 2 1/2 cala wysokości, wymieszać okruchy krakersów, 1/4 szklanki cukru, cynamon, i masło. Naciśnij mieszankę okruchów równomiernie na dnie i 1 1/2 do 2 cali w górę boków patelni.
W misce ubić Serek i jajka mikserem na gładką masę.
Dodaj 3/4 szklanki cukru, skórkę z cytryny i sok, skórkę z limonki i sok, wanilię i 1/4 szklanki likieru; ubić, aż będzie gładka. Wymieszać w 1 1/2 szklanki orzechów kruche.
Wlać do patelni wyłożonej skórką.
Piec w piekarniku 325, aż środek ledwo jigie, gdy ciasto jest delikatnie wstrząśnięty, około 1 godziny.
Tymczasem śmietanę wymieszać z 1/4 szklanki cukru i 1 łyżką likieru. Łyżką na gorący sernik i delikatnie rozprowadzić na wierzch. Powrót do piekarnika i piec, aż śmietana jest ustawiona po delikatnie wstrząśnięty, 10 do 15 minut dłużej.
Wsadź cienki nóż między ciasto a krawędź patelni. Przechowywać w lodówce ciasto do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny.
Podawać lub przykryć i schłodzić do 2 dni.
Zdjąć krawędź patelni, posypać Pozostałe kruche orzechy na ciasto i pokroić ciasto w kliny.