Sernik Karmelowy
Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 6835 kalorii, 122g białka, oraz 607g tłuszczu każdy. Jeśli 20,66 zł / porcja spada twój budżet, karmelowy sernik może być super bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, orzechy włoskie, jajka i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sernik Karmelowo-Wirowy Deser, Sernik karmelowo-jabłkowy, oraz Sernik Jabłkowy Karmelowy (Garnek) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F.
Umieść orzechy włoskie w cieście lub patelni i tosty przez 12 minut, mieszając patelnię po 6 minutach.
Wyjąć patelnię z piekarnika i ostudzić. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 300 stopni F.
Spryskaj wnętrze patelni springform nieprzywierającym sprayem do pieczenia. Owiń wytrzymałą folię aluminiową szczelnie wokół dna patelni, aby zapobiec przedostawaniu się wody podczas pieczenia w łaźni wodnej.
Pulsuj orzechy włoskie i brązowy cukier w misce roboczej robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze, aż orzechy włoskie zostaną drobno zmielone, około 1 minuty.
Wlać masło przez rurkę zasilającą i pulsować, aż mieszanina zacznie trzymać się razem w wilgotnych grudkach.
Przenieść mieszaninę do formy sprężynowej i równomiernie nacisnąć skórkę na dno.
Ubić serek w misce elektrycznego miksera stojącego za pomocą płaskiego uchwytu ubijaka, lub w dużej misce za pomocą ręcznego miksera, aż będzie puszysty, o 2 protokół.
Dodać cukry i ubić razem dobrze.
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Dodaj wanilię, a następnie dodaj kwaśną śmietanę i całkowicie zmiksuj.
Wlać 1/2 ciasta do przygotowanej patelni. Następnie wlać 1/2 sosu karmelowego na ciasto. Użyj końcówki noża lub wykałaczki, aby zawirować razem. Powtórz jeszcze raz z pozostałym cieście i sosem.
Umieść patelnię springform na większej patelni do ciasta lub patelni do pieczenia.
Wlać wrzącą wodę do dolnej miski, aż dotrze do połowy boków patelni tortowej.
Piec ciasto przez 1 godzinę i 30 minut, lub do momentu, gdy ciasto się pucha, a wierzch jest jasny złoty.
Wyjmij patelnie z piekarnika i przenieś patelnię springform do regału chłodzącego, aby całkowicie ostygnąć. Wierzch sernika przykryć woskowanym papierem i szczelnie owinąć folią aluminiową, a następnie schłodzić przez co najmniej 8 godzin. Zwolnij klips z boku miski sprężynowej i delikatnie odciągnij boki od dołu.
Sernik podawać w temperaturze pokojowej.
Przechowywać ciasto szczelnie owinięte w folię aluminiową do 4 dni w lodówce. Aby zamrozić do 4 moli, owinąć ciasto szczelnie w kilka warstw folii i folii. W przypadku zamrożenia rozmrozić na noc w lodówce i doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Przedruk za zgodą Caramel przez Carole Bloom, © 2013 Gibbs Smith