Sernik jagodowy w szklance
Sernik jagodowy w szklance może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. 112 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga g tub mascarpone, Gałki masła, skórki cytrynowej i ciastek piernikowych. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w mniej więcej 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Sernik Shot-Szklane Desery, Fan Favorite Triple Berry Cheesecake Cupcakes with Sour Cream Glaze, Mixed Berry Compot, Fresh bit Cream, Graham Cracker Crust, oraz Galaretka witrażowa (znana również jako galaretka z połamanego szkła).
Instrukcje
Na małą patelnię wrzucić jeżyny, cukier i 1 łyżkę soku z cytryny.
Podgrzewaj delikatnie przez 3-4 minuty lub aż jagody zaczną pękać. Pozostawić do ostygnięcia.
W międzyczasie zmiksować pokruszone herbatniki i roztopione masło. Łyżka do 2 szklanek. Resztę soku z cytryny, skórkę z cytryny i cukier puder delikatnie wsypać do mascarpone lub ricotty. Ser cytrynowy podzielić między szklanki, a następnie łyżką na jeżyny i ich syropowe soki.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Sauternes
Sernik bardzo dobrze komponuje się z Lambrusco Dolce, późnym żniwem Riesling i Sauternes. Białe wina deserowe są bezpiecznym wyborem do sernika (bez czekolady), ale słodkie lambrusco będzie tak dobre z klasycznym sernikiem Truskawkowym. Chateau Chantal późne zbiory Riesling z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling]()
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling