Sernik Jagodowy Galette
Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, skrobię kukurydzianą, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Blueberry Cheesecake Ice Cream: 10 prostych kroków do cukru i bezglutenowej doskonałości: Część 3, Blueberry Cheesecake, Jagodowa Galette, oraz Jagodowa Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyrobić ciasto: mąkę, cukier granulowany, ocet i sól wymieszać w maszynce do gotowania.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina wygląda jak Gruboziarnisty posiłek z kawałkami masła wielkości grochu.
Ubijamy jajko z 2 łyżkami wody, dodajemy do malaksera i pulsujemy, aż ciasto zacznie się formować. Skręcić na kawałek plastikowej folii; kształt na dysk, owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce, aż firma, co najmniej 1 godzinę.
Spryskaj blachę sprayem do pieczenia.
Rozwałkuj ciasto na 12-calową rundę między 2 arkuszami pergaminu z mąką.
Wyjmij górny kawałek pergaminu i odwróć ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia; usuń drugi kawałek pergaminu. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do montażu.
Zrobić nadzienie: do miski wrzucić jagody, 1/3 szklanki cukru granulowanego, sok z cytryny, skrobię kukurydzianą i sól.
W osobnej misce ubić serek śmietankowy, żółtko, pozostałe 2 łyżki cukru granulowanego i gałkę muszkatołową.
Rozłóż połowę mieszanki twarogu na cieście, pozostawiając 2-calową granicę. Top z jagodami. Złóż brzeg ciasta na nadzienie.
Skropić pozostałą mieszankę twarogu nad jagodami; przechowywać w lodówce 30 minut.
Umieść odwróconą blachę do pieczenia w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 425 stopni F.
Skórkę posmarować ubitym jajkiem i posypać gruboziarnistym cukrem.
Umieść blachę do pieczenia z galette bezpośrednio na gorącej blasze do pieczenia w piekarniku.
Piec, aż skorupa będzie złoty, 20 do 25 protokół.
Lekko ostudzić przed krojeniem.