Sernik dyniowy z sosem karmelowym
Sernik dyniowy z sosem karmelowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 1125 osób. Jeśli masz syrop kukurydziany, cukier granulowany, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sernik dyniowy z sosem karmelowym, Sernik dyniowy z sosem karmelowym, oraz Sernik dyniowy z sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°. Spryskaj 9-calową patelnię springform sprayem do gotowania. Owiń folię wokół patelni, aby złapać kapanie. W małej misce, wymieszać składniki skórki. Naciśnij mieszankę na dole i 1 cal w górę strony patelni.
Piec 8 do 10 minut lub do zestawu. Fajne 5 minut. Aby zminimalizować pękanie, umieść płytką patelnię w połowie pełną gorącej wody na Dolnym stojaku piekarnika.
W dużej misce, beat twarogu i cukru granulowanego z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste. Beat w jajkach, jeden po drugim, tylko do mieszania. Łyżka 3 szklanki mieszaniny na skorupie; rozprowadzić równomiernie. Do pozostałej mieszanki twarogu dodać dynię, przyprawę do ciasta z dyni i kardamon; wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Łyżka nad mieszaniną na patelni.
Piec 1 godzinę 15 minut do 1 godziny 25 minut lub aż krawędź sernika jest ustawiona co najmniej 2 cale od krawędzi patelni, ale środek sernika nadal lekko drga po przeniesieniu. Uruchom małą metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować sernik. Wyłącz piekarnik; otwórz drzwi piekarnika co najmniej 4 cale.
Pozostawić sernik w piekarniku 30 minut. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 30 minut. Przykryć luźno; przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin, ale nie dłużej niż 24 godziny.
W małym rondlu podgrzać brązowy cukier, syrop kukurydziany i 2 łyżki masła do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z bitą śmietaną; podgrzać do wrzenia.
Zdjąć z ognia; wymieszać z rumem. Ostudzić do ogrzania.
Tuż przed podaniem Uruchom małą metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni; ostrożnie usuń stronę patelni. Top pojedyncze plastry z ciepłym sosem i odrobiną bitej śmietany. Przykryć i schłodzić pozostały sernik.