Sernik dyniowy marmurkowy z chrupiącą skórką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj sernika z marmurkową dynią z skórką Brownie. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 460 kalorii. Ten przepis służy 12. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz cukier, serek, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sernik dyniowy marmurkowy z chrupiącą skórką, Sernik Marmurkowy Deser Brownie, oraz Sernik Dyniowy Marmurkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić skórkę: Rozgrzej piekarnik do 32
Lekko posmaruj 9-calową sprężynową patelnię. W średnim rondlu roztopić masło z posiekaną czekoladą na małym ogniu, stale mieszając.
Roztopioną mieszaninę czekolady wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia, następnie wymieszać z cukrem i lekko ubitym jajkiem, aż do wymieszania.
W małej misce ubić mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
Dodaj suche składniki do roztopionej mieszaniny czekolady. Wymieszać posiekane orzechy włoskie do ciasta brownie.
Rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni springform i wygładzić powierzchnię łopatką.
Piec przez 10 minut lub do wyrośnięcia i wyschnięcia w dotyku.
Niech ostygnie całkowicie. Owinąć zewnętrzną część patelni w duży arkusz folii. Zostaw włączony piekarnik.
Zrobić sernik: w średniej szklanej misce roztopić posiekaną czekoladę w kuchence mikrofalowej na wysokości około 1 minuty, mieszając do połowy. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić serek, aż będzie gładki.
Dodać cukier i ubić do lekkiego i puszystego.
Dodać jajka, 1 na raz, dobrze pokonując między dodatkami. Ubić w skrobi kukurydzianej i wanilii.
Do roztopionej czekolady dodaj 1 szklankę ciasta sernikowego i mieszaj, aż dobrze się wymieszasz. Przecier z dyni oraz cynamon, gałkę muszkatołową i goździki ubić do pozostałej masy sernikowej.
Wlać trzy czwarte ciasta sernika dyniowego na ciasto brownie.
Wlać ciasto czekoladowe na wierzchu dyni sernik ciasto. Jeśli ciasto czekoladowe jest zbyt grube, aby łatwo wlać, podgrzej je w kuchence mikrofalowej na wysokości przez 10 sekund. Łyżka pozostałej masy sernika dyniowego na wierzchu ciasta czekoladowego. Użyj noża stołowego, aby wykonać kilka dekoracyjnych zawirowań: nie przesadzaj.
Ustaw formę sprężynową na średniej patelni do pieczenia.
Dodaj wystarczającą ilość gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dotrzeć do połowy boku patelni springform.
Sernik z dyni pieczemy w gorącej kąpieli wodnej na środku piekarnika przez 1 1/2 godziny lub do momentu, aż będzie twardy na brzegach, ale lekko jiggly w środku. Wyłącz piekarnik, podnieś drzwi o kilka cali i pozwól sernikowi stanąć w łaźni wodnej w ciepłym piekarniku na 1 godzinę lub aż będzie całkowicie ustawiony.
Wyjmij marmurkowy sernik dyniowy z łaźni wodnej i przechowuj w lodówce do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Zdjąć folię i pierścień z patelni springform z sernika. Sernik ostrożnie przełożyć na talerz, pokroić w kliny i podawać.
Przygotuj: zapiekany sernik można schłodzić na patelni springform do 4 dni