Sernik dyniowy marmurkowy z chrupiącą skórką
Przepis marmurkowy Sernik dyniowy z chrupiącą skórką może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w mniej więcej 7 godzin. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 460 kalorii. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz jajko, jajka, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Sernik Marmurkowy Deser Brownie, Sernik Dyniowy Marmurkowy, oraz Sernik Dyniowy Marmurkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmaruj 9-calową sprężynową patelnię. W średnim rondlu roztopić masło z posiekaną czekoladą na małym ogniu, stale mieszając.
Roztopioną mieszaninę czekolady wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia, następnie wymieszać z cukrem i lekko ubitym jajkiem, aż do wymieszania.
W małej misce ubić mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
Dodaj suche składniki do roztopionej mieszaniny czekolady. Wymieszać posiekane orzechy włoskie do ciasta brownie.
Rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni springform i wygładzić powierzchnię łopatką.
Piec przez 10 minut lub do wyrośnięcia i wyschnięcia w dotyku.
Niech ostygnie całkowicie. Owinąć zewnętrzną część patelni w duży arkusz folii. Zostaw włączony piekarnik.
W średniej szklanej misce roztopić posiekaną czekoladę w kuchence mikrofalowej na wysokości przez około 1 minutę, mieszając do połowy. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić serek, aż będzie gładki.
Dodać cukier i ubić do lekkiego i puszystego.
Dodać jajka, 1 na raz, dobrze pokonując między dodatkami. Ubić w skrobi kukurydzianej i wanilii.
Do roztopionej czekolady dodaj 1 szklankę ciasta sernikowego i mieszaj, aż dobrze się wymieszasz. Przecier z dyni oraz cynamon, gałkę muszkatołową i goździki ubić do pozostałej masy sernikowej.
Wlać trzy czwarte ciasta sernika dyniowego na ciasto brownie.
Wlać ciasto czekoladowe na wierzchu dyni sernik ciasto. Jeśli ciasto czekoladowe jest zbyt grube, aby łatwo wlać, podgrzej je w kuchence mikrofalowej na wysokości przez 10 sekund. Łyżka pozostałej masy sernika dyniowego na wierzchu ciasta czekoladowego. Użyj noża stołowego, aby wykonać kilka dekoracyjnych zawirowań: nie przesadzaj.
Ustaw formę sprężynową na średniej patelni do pieczenia.
Dodaj wystarczającą ilość gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dotrzeć do połowy boku patelni springform.
Sernik z dyni pieczemy w gorącej kąpieli wodnej na środku piekarnika przez 1 1/2 godziny lub do momentu, aż będzie twardy na brzegach, ale lekko jiggly w środku. Wyłącz piekarnik, podnieś drzwi o kilka cali i pozwól sernikowi stanąć w łaźni wodnej w ciepłym piekarniku na 1 godzinę lub aż będzie całkowicie ustawiony.
Wyjmij marmurkowy sernik dyniowy z łaźni wodnej i przechowuj w lodówce do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Zdjąć folię i pierścień z patelni springform z sernika. Sernik ostrożnie przełożyć na talerz, pokroić w kliny i podawać.